Activitati educative extrascolare

octombrie2019

Elevii clasei a VIII C, coordonati de prof. Raluca Ghimbulut, au sarbatorit Halloweenul prin activitati de cultura generala, competitive si creative alaturi de elevi ai Colegiului Tehnic „George Baritiu”. Placuta a fost si revederea fostilor nostri elevi, prezenti acum la acest Colegiu! Multumim pentru colaborare si invitatia la activitatile din cadrul proiectului „No Tricks, just Treats”!🎃🎃🎃

octombrie2019

Elevii si părintii clasei a III -a A au ales să organizeze un altfel de Halloween: un concurs de brioşe ….în pereche ( părinte- copil). Multe felicitari tuturor copiilor care s-au costumat, au gatit alaturi de mamici, au gustat si au jurizat gustoasele briose pregatite!

octombrie2019

În clasele a IV-a B și a IV-a C de la Școala Gimnazială Lucian Blaga Baia Mare, colegele de responsabilitate Moș Ileana și Rotar Voichița, în urma cursului Leader in me, s-au ajutat să transpună satira în realitate în sala de clasă. Deoarece împreună au contribuit la realizarea ideilor și planurilor pentru ”Există un leader în fiecare-stilul Hallowen”, copiii râdeau, râdeau și profesorii. În același timp au aflat și despre cele 7 obiceiuri extrem de eficienteale unei persoane leader.

octombrie 2019

O altfel de vizită la Muzeul Satului din Baia Mare….Da, în căsuțele țăranilor români, în căsuțele în care pereții au fost martori a sute de povești și întâmplări. Și,da,am ajuns și noi cu povestea noastră. Cu siguranță un pic diferită de celelalte.
„Mortina”, povestea unei fetite care dorea să fie acceptată de copii,să se poată juca liniștită cu prietenii ei în ciuda aspectelor fizice diferite. Și,da,a reușit. Iar noi am reușit să transpunem în sceneta povestea ei. Clasa a VII a D, îndrumați de d-na dirigintă Ghita Patricia Melania și bibliotecar Olimpia Gross.

octombrie 2019

Lectorat cu parintii…in lumea intamplarilor tragico-comice din familie, intamplari care ne-au marcat si s-au transformat in amintiri frumoase. Jurnalul „Din cutiile cu chibrituri” ne-a fost indrumator pe tot parcursul activitatii. Parca ne-a spus pas cu pas ce avem de facut. Am dezbatut impreuna agitatia de dimineata si am reusit sa extragem momentul plin de emotie, am depanat amintiri, am suspinat, am ras, am cantat….iar la final biletelele motivationale au intarit povestea noastra. Indrumatori consilier scolar Ghita Patricia Melania, inv. Achim Olivia si actorii cei mai de pret copiii clasei I D si parintii acestora.

 

În trei zile de poveste, 6 – 9 iunie 2019, pe meleaguri binecuvântate, trăiri copleşitoare au marcat fiecare moment în care proiectul nostru a prins aripi, inspirat fiind de moștenirea înaintașilor noștri. Mânuind cu măiestrie cuvântul sau penelul, copiii au plăsmuit creaţii menite să surprindă reperele acestor locuri. Am descoperit împreună infinit motive sa te simți Acasă în Maramureș.
Un regal muzical oferit de artişti în devenire a înnobilat atmosfera de sărbătoare de la Colegiul de Arte. Cuvântul ce a plăsmuit povestea oraşului noastru de suflet s-a îngemănat cu cântul, într-un refren emoţionant, compus şi interpretat de o artistă desăvârşită : Paula Seling, pe versurile colegei noastre, profesor Monica Neamţ.
Puteți descoperi motivele urmărind filmul, dar și site-ul nostru: http://dininimapentrubaiamare.ro
Mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut în derularea acestui proiect, oficialităţilor judeţene, locale, participanţilor naţionali şi internaţionali care ne-au onorat cu prezenta.
Împreună spre schimbare!
Coordonatori proiect: dir. adj. Popovic Ioana Delia și prof. înv. primar Petcaș Delia Ana.

https://www.facebook.com/ScoalaBlagaBaiaMare/videos/410735356269327/

 

În data de 17-18.09.2019, în școala noastră s-a derulat cursul de educație parentală ”De ce este nevoie de o școală a părinților?”
Programul a avut în vedere următoarele:
– evidențierea cunoștințelor și abilităților părinților, esențiale în vederea optimizării dezvoltării cognitive, sociale și emoționale ale copiilor
– aspecte cheie ale unei strategii pozitive de parenting
– disciplinarea copiilor
– comportamentul copiilor în interacțiunea cu persoanele din jur

 

19 aprilie 2019

O zi de Scoala Altfel superba la Firiza! Jocurile in aer liber, jocurile de masa, cele de interior, fotbalul, pictura pe fata, drumetia la Barajul Firiza, toate au facut ca aceasta ultima zi de SA sa fie de neuitat pentru clasa a II-a A! Multumim Asociatiei Mansio ( Miha, Adi, Ioana, Tania, Maia si Marcu) Ne-am simtit extraordinar!

 

19 aprilie 2019

Săptămâna altfel clasa a I-a B, I-a D au ales sa viziteze Geadina Zoologica din Targul Mures

 

18 aprilie 2019

Pentru fiecare copil orice drumetie sau iesire in natura este un prilej de bucurie si un mod de a-si consuma pozitiv energia, devenind astfel mai rezistent si mai receptiv la ce se intampla in jurul sau. Clasa a II -a A a fost azi in prima lor drumetie cu clasa pe Valea Usturoiului. Vor urma si altele!

18 aprilie 2019

Școala Altfel – clasa pregătitoare B – Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, Baia Mare.
Azi am avut o activitate alături de oameni cu suflet frumos!
Am petrecut timp prețios în atelierul de țesut și de artă tradițională la Asociatia Caspev, Baia Mare.
Am avut alături de noi, Oameni care simt și care iubesc arta tradițională.
Mulțumim d-nei deputat Viorica Chereches, pentru timpul prețios petrecut alături de noi!
Mulțumim d-nei Florica Cavasi, care ne-a învățat astăzi atâtea lucruri frumoase!
Mulțumim d-lui Munteanu Flaviu, pentru căldura cu care ne-a primit si ne-a găzduit!
A fost o activitate în care micii mei elevi s-au familiarizat pentru întâia dată în arta țesutului!
Mulțumesc fiecărui părinte în parte pentru susținere și implicare.
Tuturor, respect si prețuire!

16 aprilie 2019

Clasele a III-a B si C

16 aprilie 2019

Săptămâna altfel, clasa a IV – a D
Lectura, mai ales cea în aer liber, poate fi un mijloc minunat de relaxare și detașare, oferindu-ți posibilitatea de a călători în timp și spațiu într-o lume plină de magie și mister.

15 aprilie 2019

Zilele de 15 și 16 aprilie 2019 vor fi de neuitat pentru elevii claselor aVI-a A și aVII-a A, care au pășit pe urmele strămoșilor în cetățile de la Alba Iulia, Sibiu și Sighișoara!

22 ianuarie 2019

Elevilor Școlii Gimnaziale Lucian Blaga Baia Mare, din clasele a IV-a le-a fost deschisă perspectiva unei lecții de istorie inedite, inițiativa de suflet a doamnei deputat Dr. Viorica Cherecheș, pentru care ii suntem recunoscători.
Moș Ion Roata va rămâne in inimile acestor copii prin aceste momente unice menite să celebreze Mică Unire.
Suntem o comunitate norocoasă atâta timp cât exista oameni minunați, care dăruiesc celorlalți din bunătatea lor.

22 ianuarie 2019

Personalități ale istoriei noastre precum Cuza Vodă sau Moș Ion Roată au fost evocate astăzi la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș de către elevi de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Baia Mare. Părinți, profesori, elevi dar și echipa muzeului, au asistat la o „altfel” de lecție de istorie iar în final cu toții au dansat Hora Unirii, un dans al bucuriei de a fi români.
Evenimentul de astăzi, dedicat împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, face parte din seria de manifestări cultural- educative menite să-i apropie pe elevi de istoria națională și de marile personalități ale neamului românesc.
Mulțumim tuturor colaboratorilor din acest proiect: dnei. director Amalia Ardelean, dnei. director adj. Ioana Popovic, dnelor prof. Cristina Gherheș, Corina Marina, Mădălina Medan.Vă așteptăm să ne fiți alături și la alte activități culturale, dezvoltând astfel parteneriatul muzeu-școală, în beneficiul elevilor.

 

 

15 ianuarie 2019

Luna ianuarie aduce cu ea sărbătorirea celui mai mare poet al neamului nostru, Mihai Eminescu. În acest context elevii claselor I D și I C, îndrumați de către cadrele didactice Ardelean Nina , Morar Elisabeta și doamna bibliotecară Gross Olimpia, au celebrat aceast eveniment printr-o serie de activități desfășurate în cadrul proiectului educațional MIHAI EMINESCU- LUCEAFĂRUL POEZIEI ROMÂNEȘTI. Iată câteva crâmpeie din activitățile desfășurate.

 

decembrie 2018

Proiect de parteneriat cu Muzeul de Etnografie si Arta Populara, „Traditional si modern in lumea satului” Proiectul face parte dintr-un program mai amplu intitulat „Sa redescoperim traditiile”. Coordonatorii proiectului prof. Vank Alina, Vank Mircea, Gross Olimpia de la Scoala Gimnaziala „Lucian „Blaga si prof. Elena Pop, director Ioan Pop, director adj. ,Maria Mociran, Hosu Maria, Firuta Vele, Eliza Pop de la Scoala Gimnaziala „Alexandru Ivasiuc”, muzeograf Janeta Ciocan si Sanda Roman de la Muzeul de Etnografie si Arta Populara din Baia Mare , impreuna cu un grup de elevi de la cele doua scoli au participat la organizarea unor ateliere de lucru in cadrul muzeului. Au confectionat felicitari de Craciun, si pentru ca au fost foarte harnici si au colindat frumos elevii au fost rasplatiti din partea muzeului cu dulciuri. Acest proiect are ca scop stimularea interesului pentru cunoasterea in profunzime a traditiilor si creatiilor populare. Educarea elevilor in scopul pastrarii valorilor spirituale si materiale autentice ale satului maramuresan. Durata proiectului se deruleaza din noiembrie 2018 – iunie 2019.

 

18 decembrie 2018

Proiect caritabil “De la suflet pentru suflet”

Elevii, părinţii şi cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” din Baia Mare s-au implicat într-un proiect caritabil ajuns la ediţia a şasea. S-a organizat o colectă la nivelul şcolii, în cadrul căreia elevii au donat haine, încălţăminte, jucării, rechizite şi dulciuri pentru copiii din Şcoala Gimnazială Specială Baia Mare şi case de tip familial.
Proiectul reprezintă un parteneriat între Şcoala „Lucian Blaga,” director prof. Ardelean Amalia, director adj. Ioana Popovic, şi Şcoala Specială, director Tincuţa Juleştean Hossu.
Lucrurile donate au fost transportate de elevi la Şcoala Specială Baia Mare.
Titlul proiectului este “De la suflet pentru suflet,”coordonat de prof. bibliotecar Gross Olimpia şi profesorii Vancea Loredana, Pop Violeta, Pop Iuliana, Ghita Patricia, Rotar Voichiţa, Vălean Mihaela Neag Mihaela, şi toate cadrele didactice de la învăţământul primar. Aceştia împreună cu profesorii Şcolii Gimnaziale Speciale implicaţi în proiect printre care se numără prof. Gross Andreea, Gal Anca, Irimeş Carmela, Păşcuţă Anca, Varga Emoke, Şimonca Diana, Pop Magda au dus la bun sfârşit proiectul caritabil. Organizatorii mulţumesc tuturor celor implicaţi în proiect, elevilor şi părinţilor acestora.

 

Felicitări elevilor Alexandrescu Maria, Shahzad Rayad și Pop Dragoș din clasa a VII – a C, pentru premiul III obținut la proba pe echipe a Concursului Interjudețean de Matematică ”Tinere Speranțe” !

48378781_1712212715551465_8541085510876004352_o

Luni, 13 noiembrie 2017, elevii clasei a II – a B ai școlii noastre ( director profesor doctor Ardelean Amalia și director adjunct profesor Popovic Ioana), însoțiți de profesor învățământ primar Moș Ileana, consilier școlar Patricia Ghita și bibliotecar Gross Olimpia, au desfășurat în colaborare cu Editura Cartemma, în spațiul sălii de lectură ai Secției pentru copii, o activitate deosebită dedicată cărții cu tema ”Sunt pasionat de lectură”. Scopul proiectului a avut în vedere insuflarea pasiunii pentru lectură. La activitate au fost invitați și părinții cărora li s – a vorbit despre importanța momentului lecturii în familie, seara înainte de culcare, pentru a – i obișnui pe cei mici să citească. Doamna consilier școlar a pus accent pe rolul cititului în dezvoltarea armonioasă a copiilor și consolidarea relației părinte copil. Invitatele speciale, doamna Boloș Anca și doamna Povară Dragoș Diana de la Editura Cartemma, au discutat despre cum se ”naște” o carte de la idee, autor, ilustrații și tipografie. De asemenea doamna învățătoare, doamna bibliotecar și reprezentanții Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu”, Baia Mare au accentuat pe ideea nevoii de a crea momentele magice de citire a poveștilor în familie.

 

 

În ultimul timp, există un interes crescut față de promovarea mişcării sănătoase în rândul populației. Săptămâna europeană dedicată mobilității (16-22 septembrie 2017) a oferit elevilor noştri ocazia de a se implica în acțiuni concrete care să promoveze deplasarea prin alte mijloace decât autovehiculele personale. Bicicleta reprezintă un mijloc de deplasare sănătos, mai rapid decât mersul pe jos şi la îndemâna oricui. În acest sens, oraşul nostru pune la dispoziția cetățenilor piste special marcate. Elevii şcolii noastre, îndrumați de către profesorii lor, au realizat afişe de informare în legătură cu lungimea pistelor de bicicletă existente în oraşul Baia Mare şi cu traseul acestora, conform informațiilor obținute prin amabilitatea forurilor competente. Sperăm ca prin acțiunea noastră să contribuim la promovarea deplasării sănătoase şi noninvazive în municipiul nostru. Activitățile din cadrul acestui proiect s-au derulat sub coordonarea doamnelor: profesor pentru învățământul primar Lavinia Popişteanu, profesor Corina Marina, director adjunct Ioana Popovič şi director Amalia Ardelean. Mulțumim domnului primar Cătălin Cherecheș care a făcut posibilă implementarea acestui proiect.

22552299_1242430259196382_3540972092234994970_n